Untitled 1

Hale, Constructii, Hale industriale, Hale metalice, Constructii hale, Constructii metalice


Intrebari Frecvente

 

Care sunt datele de care am nevoie pentru o Cerere de Oferta !

     Datele de care aveti nevoie pentru a emite o Cerere de Oferta pot fi gasite in formularul special pentru Cererea de Oferta, pe care il gasiti in Sectiunea "Utile" din site sau il  puteti accesa direct "Click AICI!"

     Trebuie sa completati toate campurile  marcate cu ( * ) deoarece sunt cimpuri obligatorii pentru a putea face o estimare si a va recontacta.

     Daca doriti ca sa obtineti o cotatie mai exacta, trebuie sa completati toate campurile de dialog disponibile.  Pe baza datelor completate, veti primi Oferta de Hala.

Care sunt principalele aspecte care trebuiesc retinute la constructia unei hale ? Care sunt aspectele cu adevarat importante ?
      Halele metalice se caracterizeaza printr-un grad de functionalitate ridicat, costuri de construire si exploatare scazute si mari suprafete de spatiu folosit. Toate acestea duc la un rezultat foarte atragator la un pret avantajos!   Rezistenţa mare şi greutatea proprie redusă a profilelor metalice şi a materialelor utilizate la constructia halelor au ca rezultat o structură solida si durabila.
     Constructia unei hale  metalice reprezinta o investitie care, desi la prima vedere poate parea simpla, trebuie delegata unor specialisti, familiarizati cu astfel de proiecte. 

     Exista o multitudine de elemente, cu grad ridicat de importanta si complexitate, care intervin pe parcursul  proiectului, de aceea spunem intotdeauna ca foarte important este sa se cunoasca ciclul de viata al proiectului, adica etapele  care trebuiesc parcurse de la initierea proiectului, planificare, executie si inchidere.
     In al  doilea rind, trebuiesc identificate persoanele si institutiile participante la proiect (fie ca este vorba de salariati, firme de proiectare, constructii, subantreprenori, furnizori de materiale si utilaje cit si institutii ale statului ce trebuie sa elibereze anumite autorizatii, avize …etc.)
     Un alt factor inportant este bugetul. Dimensionarea bugetului ,  proiectarea si planificarea fluxurilor de  numerar (cash in-flow  si cash out-flow) va putea  asigura continuitatea proiectului deoarece printre avantaje se numara construirea halei in ritmul pe care clientul si-l poate permite.
     Nu trebuiesc scapate din vedere nici caracteristicile terenului , deoarece loturile de teren ce beneficiaza de utilitati si infrastructura reprezinta o buna solutie pentru dezvoltarea unui proiect. Si asta deoarece , fie ca este vorba de crearea unei infrastructuri, de racordarea la gaze, la energie electrica, la reteaua de apa sau canalizare, demersurile nu sunt foarte simple si necesita atat timp cat si investitii majore.

     Cooperarea cu mai multe companii, persoane si institutii plus administrarea bugetului ,pot reprezenta o provocare pe care va recomandam sa o delegati unor specialisti care sunt familiarizati cu acestea, evitind astfel capcanele intinse de constructori, furnizori de materiale, manopera, utilaje ...  etc.


Care sunt principalele parti componente ale unei hale ?
     Principalele parti componente ale unei hale sunt  :
  1. Infrastructura constructiei (partea de constructie aflata sub cota +/- 0.00) formata in general din fundatii.
  2. Structura de rezistenta , formata din stilpi, grinzi si contravantuiri.
  3. Accesoriile in cateloria carora intra pane, coame, capace, elemente de etansare, streasini, dolii, opritoare de zapada,  piese  de  ventilatie, sisteme  de  drenaj,  profile  de perete, coltare ...etc.
  4. Elementele de inchidere (orizontala =  acoperis si verticale = pereti) formate din panouri termoizolate sau simple din tabla  si spume  poliuretanice.
  5. Elementele de acces si  lumina naturala, formate din usi si ferestre
  6. Elemente  de  compartimentare formate din pereti interiori sau plansee (in cazul structurilor  multietajate)
  7. Flux tehnologic , format din totalitatea liniilor tehnologice,  utilaje, masini unelte,  poduri rulante  ...etc.  care dau functionalitate halei
  8. Instalatiile (termice,  electrice, apa-canal si ventilatie)
  9. Elementele  de acces exterioare, formate din platforme si drumuri exterioare
  10. Elementele ecologice,  formate din fose, camine de filtrare ...etc. impuse de  legislatia in vigoare.
Se justica constructia unei Hale ?
     Este o intrebare la care trebuie sa raspundem inainte de a intreprinde orice demers pentru constructia halei. Pentru a raspunde la aceasta intrebare trebuie sa definim mai intii ce dorim sa realizam cu hala respectiva, iar aici un Studiu de Fezabilitate ( Tehnica si Financiara ) ne poate fi de un real folos.
     Analiza pe baza Matricei Cadru Logic ne va ajuta sa ne clarificam obiectivele iar calculul  ROI ( Return of Investiment) ne poate dezvalui perioada in care putem sa recuperam valoarea investitiei.
     Pentru a evalua eficienta investitiei sau pentru a  face o comparatie cu alte modalitati de investire a banilor putem  utiliza una dintre metodele de la Analiza Cost Beneficiu si anume  NPV ( Net  Present Value  =  Valoarea Prezenta Neta) sau IRR ( Internal rate of Return  = Rata Interna de Rentabilitate ).

     Dupa acesti citiva pasi, putem analiza rezultatele obtinute impreuna cu un expert, care ne poate face sa intelegem daca este justificata constructia halei.
Se poate comanda numai proiectul unei hale ?
     Se poate comanda doar proiectul pentru structura de rezistenta a constructiei sau intreg proiectul  (incluzind arhitectura si instalatiile termine, electrice, apa-canal si ventilatie) 
Se poate comanda numai structura halei ?
     Se poate comanda doar structura de rezistenta a constructiei (uzinajul) care se executa pe baza unui proiect furnizat de Dvs. livrata la o destinatie dorita de Dvs. , pe care ulterior o puteti monta si inchide la alegere cu panouri tip sandwich sau simple, cu zidarie, ...etc.  functie de destinatia dorita.
Ce fundatii am nevoie pentru o asemenea constructie?
     Fundatiile constructiei trebuiesc calculate de catre un inginer constructor structurist, ce are cunostinte de Geotehnica si Fundatii pentru cladiri si despre sistemele de fundare. Sistemul de fundare ales este  in functie de functionalul cladirii.  Nu este recomandat ca aceasta activitate sa fie tratata superficial, incredintind unei persoane neexperimentate (chiar daca este inginer constructor) !
Ce fel de izolatie termica au aceste cladiri ?
     In functie de specificul halei si zona in care este amplasata constructia, se calculeaza tipul de izolatie recomandata si grosimea necesara pentru panouri (conform teoriilor de Higrotermica si Acustica Cladirilor). In acest fel  se poate asigura confortul termic (conform Normativelor  romane) functie de zona climatica, de  functional si de  cerintele  si specificatiile  clientului. Putem sa furnizam cladirea fara izolatie , sau, daca se doreste putem furniza doar panourile  (inclusiv proiectarea :panotajului) , putem asigura montarea panourilor sau, la cerere putem sa va lasam sa  va izolati cu mijloace proprii constructia.
Ce date trebuie sa va transmit pentru a putea primi o oferta ?
     Pentru a putea primi o oferta completa este necesar doar sa completati formularul de Cerere de Oferta (click AICI) pus la dispozitia Dvs.  in acest site. Completind cu atentie rubricile din formular si apasind butonul  "Trimite" solicitarea Dvs.  va fi primita si procesata in cel  mai scurt timp de catre unul dintre inginerii de la departamentul Tehnic.
Cum va pot contacta ?
     Puteti sa ne contactati prin telefon , fax sau email (mentionate la sectiunea Contact) sau direct, la oricare dintre sediile noastre din Bucuresti sau Braila  mentionate in sectiunea Contact.


 

Pagina :


  1  2

 



Inapoi