Untitled 1

Etape constructie


 

A. FAZA DE INITIERE a PROIECTULUI

 

     Constructia unei hale metalice cu destinatia dorita de Dvs., presupune mai multe etape, care se suprapun cu Ciclul  de Viata al  proiectului,  urmind urmatoarele etape:
    

     A. FAZA DE INITIERE a PROIECTULUI 
     B. FAZA DE PLANIFICARE a PROIECTULUI
     C. FAZA DE EXECUTIE a PROIECTULUI
     D. PROCESUL DE  MONITORIZARE si CONTROL al PROIECTULUI
     E. FAZA DE INCHIDERE a PROIECTULUI

 

     Mentionam ca pentru realizarea cu succes a  unui proiect este recomandabil sa se incheie un contract cu un Project Manager specialitatea Constructii Civile si Industriale , familiarizat cu astfel de proiecte.

 


 

B. FAZA DE PLANIFICARE a PROIECTULUI

 

   Planificarea proiectului cuprinde mai multe activitati facute de echipa de proiect. Este etapa in care se planifica ce urmeaza a se intimpla dupa demararea proiectului si ne ajuta sa stim  din timp cind este programata fiecare activitate, care sunt resursele necesare (resurse umane, materiale, utilaje, subcontractori , financiare ....etc.)

 


 

C. FAZA DE EXECUTIE a PROIECTULUI

 

a. Faza de Organizare a Proiectului care cuprinde activitatile  de organizare a echipei de proiect,  stabilirea instrumentelor  de comunicare si control si repartizarea lucrarilor. Aici se se emit ordinele de executie (comenzi de lucrari / startare activitati) .
b. Faza de Proiectare (cuprinde documentatia scrisa si desenata ce trebuie sa contina Arhitectura, Rezistenta, Instalatii –termice, ventilatie, electrice, apa-canal.) ;

 


 

D. MONITORIZAREA si CONTROLUL PROIECTULUI

 

      Atingerea parametrilor de succes ai proiectului (incadrarea in timp, in cost si atingerea calitatii)  reprezinta prima tinta de control asupra proiectului. Odata inceputa constructia, toate elementele stabilite in faza de planificare (costuri, durate …  etc.)  constituie tinte acceptate pentru monitorizare si control.   

    Dupa inceperea proiectului, modul de monitorizare a sistemului cuprinde intervalele de timp la care sunt masurate si analizate periodic costurile si progresul lucrarilor (cantitatea de munca depusa). Sistemul de raportare furnizeaza informatiile de progres masurate, care sunt raportate la parametrii planificati. Compararea valorilor planificate cu cele realizate (din rapoartele de progres) releva imediat abaterile, atragind atentia asupra activitatilor ce necesita interventia managementului. Datele din sistem astfel obtinute pot fi utilizate pentru realizarea previziunilor asupra costurilor si a incadrarii in timp

 


 

E. FAZA DE INCHIDERE a PROIECTULUI

 

    

      Inchiderea proiectelor de constructii reprezinta o etapa foarte importanta, necesitind a fi oprite mai multe procese de munca , contracte, livrari … etc.  dar si organizarea si arhivarea documentatiei scrise si desenate a proiectului, inregistrarea modului cum s-a derulat proiectul  si a modului de rezolvare a problemelor aparute pe parcursul  derularii  acestuia.  Inchiderea proiectului necesita o buna planificare deoarece in aceasta etapa de receptie a  proiectului trebuie sa se  obtina acordul final  (acceptanta) clientului, fara de care proiectul nu poate fi considerat inchis. 

 


Pagina :


  1  


Inapoi